Nieuws

Google lanceert eindelijk Street View in België

Google lanceert woensdag eindelijk de Belgische versie van Street View. Dat leiden we af uit een geheimdoenerige maar verder overduidelijke uitnodiging van het internetbedrijf.

Google verzamelt morgen de Belgische pers in het Brusselse stadhuis. De uitnodiging voor dit persmoment belooft dat het bedrijf gaat vertellen dat het “meer Belgisch” wordt. Onder de genodigden zijn ook de Brusselse burgemeester Thielemans en de verschillende ministers van Toerisme.

Fotograferende auto”s zijn klaar
Met zoveel geografische belangen afgedekt en met de lang uitblijvende lancering van Google Street View, is het vrij duidelijk wat er voorgesteld gaat worden. Googles 360°-navigatie met foto’s op straatniveau is trouwens zo goed als klaar. De auto’s die de Belgische straten fotograferen, zijn immers al in maart 2009 uitgereden. Ondertussen rijden er geen auto’s meer rond en zou Google er technisch helemaal klaar voor zijn.

Waarom we dan nog steeds geen Street View hebben? Het antwoord moet je zoeken in de gerechtelijke sfeer. Dit voorjaar bleek immers dat de wagens van Google niet alleen foto’s maken, maar ook wifinetwerken in kaart brengen. Dat trok de aandacht van de Privacycommissie, die een onderzoek startte.

Brussel gefotografeerd
De plaats van de persconferentie, de Brusselse Grote Markt met het stadhuis, is al in augustus 2010 gefotografeerd door Google. Omdat het plein autovrij is, heeft Google daar een fiets gebruikt. Een uit de kluiten gewassen driewieler met zware camera heeft daar zijn ronde gemaakt.

Op het ogenblik dat Google Brussel heeft gefotografeerd, lag er op de Grote Markt een bloementapijt. Het is nog afwachten of dat ook echt op de 360°-foto’s van Google te zien zal zijn.

Heel België?
Op de persconferentie zijn meerdere ministers van Toerisme uitgenodigd. Dat kan erop wijzen dat Street View niet alleen in Brussel gelanceerd wordt. In Nederland werd immers eerst alleen de hoofdstad Amsterdam voorgesteld en volgden andere steden pas later.

Omdat er meerdere regio’s vanaf het begin betrokken zijn, is het dus erg waarschijnlijk dat ook andere steden dan Brussel meteen beschikbaar zijn. Maar voor zekerheid daarover is het wachten tot morgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business