Nieuws

Bekijk je eigen huis met Google Street View

Je kan sinds dinsdagavond virtueel door je eigen straat rijden en je eigen huis bewonderen via Google Street View. Google heeft de langverwachte dienst nu ook in België aangezet.

Je kan sinds dinsdagavond 22 november virtueel door je eigen straat rijden en je eigen huis bewonderen via Google Street View. Google heeft de langverwachte dienst nu ook in België aangezet.

We voorspelden de nakende komst van Google Street View gisteren al en lang hoefden we niet te wachten voor de voorspelling uitkwam. “s Avonds al kon je met 360-gradenfoto”s door heel België navigeren. In de grote steden zijn alle straten gefotografeerd, op het platteland enkel de hoofdwegen.

De Belgische Street View komt vrij laat tegenover de andere West-Europese landen. In alle buurlanden is de dienst immers al een tijdje beschikbaar. Enige uitzondering is Luxemburg. In Duitsland is Street View ook maar beperkt aanwezig. De Duitse overheid heeft daar moeilijk gedaan over de privacy, waardoor Google het daar wat trager aanpakt.

Ook in België wordt nauw gekeken op de privacy. De Privacycommissie heeft zo Google al op het matje geroepen omdat het wifinetwerken van burgers in kaart bracht. En ook vanaf nu gaat de commissie streng toezien of de private levenssfeer voldoende beschermd is. Zo zal het toezien dat er geen nummerplaten en gezichten herkenbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business