Nieuws

Robotinsecten wekken stroom op

Amerikaanse wetenschappers werken aan een minuscuul implantaat dat de bewegingsenergie van insecten omzet in elektriciteit.

De onderzoekers aan de universiteit van Michigan publiceren hun bevindingen in het vakblad Journal of Micromechanics and Microengineering. In het rapport beschrijven ze hoe een groene junikever tijdens een testvlucht aan een koordje enkele microwatts aan vermogen opwekt.

Energie uit vliegspieren
Dat gebeurt dankzij een spiraaltje uit piëzo-elektrisch materiaal dat op de rug van de kever wordt bevestigd. De kristallen waaruit het materiaal bestaat produceren een elektrische spanning als ze worden samengedrukt. Het team werkt nu aan een manier om het spiraaltje in direct contact te brengen met de vliegspieren van de junikever om zo de energieopwekking te maximaliseren.

[related_article id=”158578″]

Daarnaast wordt onderzocht of het mogelijk is om de dekschilden van de groene junikever van kleine zonnepanelen en batterijen te voorzien en of de warmte die wordt opgewekt tijdens de vlucht omgezet kan worden in elektriciteit.

Insecten als spionnen
Het doel is om een bestuurbare cyborg-junikever te ontwikkelen met een arsenaal aan sensoren en een kleine camera en een microfoontje aan boord. Dergelijke insecten kunnen bijvoorbeeld ingezet worden door het leger om onbekende of gevaarlijke gebieden te verkennen. Het onderzoek van de universiteit van Michigan wordt gesubsidieerd door Darpa, een onderzoekstak van het Pentagon.

Wie zelf wat wil experimenteren of droomt van een op afstand bestuurbare kakkerlak als huisdier, kan terecht in de webwinkel van backyardbrains.com. Dit initiatief van enkele studenten van de universiteit van Michigan verkoopt heuse bouwpakketjes inclusief kakkerlakken voor educatieve doeleinden. Hoe je je robotkakkerlak assembleert, zie je in onderstaand filmpje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business