Nieuws

Cam2pc Freeware Edition 2.6.1

Foto’s van je digitale camera overzetten naar je pc doe je wellicht met de ingebouwde functie van Windows. Dat kan, maar Cam2pc biedt een paar extra’s die het hele proces net iets comfortabeler maken.

Cam2pc detecteert in principe automatisch de aangesloten camera. Standaard verloopt dat via een USB-verbinding, maar als je camera een Sierra-imagingchipset heeft, kies je Serial. Heb je een Canon-model dat blijkbaar niet wordt ondersteund: op de website vind je daarvoor een bijkomende download.

[download_file]

Submappen
Bij het importeren stel je in waar de foto’s op je schijf terecht moeten komen. Als je dat wil, zal Cam2pc die automatisch in verschillende submappen onderbrengen, bijvoorbeeld gebaseerd op de datum van de foto’s en een beschrijving.

Verder kan je de foto’s automatisch laten hernoemen, op basis van de datum. Maar het is ook mogelijk elk bestand van een uniek nummer te laten voorzien, of de namen naar onder- of bovenkast te laten omzetten.

Ten slotte is nog in te stellen of je de foto’s wil kopiëren dan wel verplaatsen, en of je de originele mappenstructuur wil behouden of die structuur juist wil uitvlakken.

Automatisch roteren
Een andere nuttige optie is nog het automatisch laten roteren op basis van exif-metadata. Cam2pc kan de (geïmporteerde) foto’s ook in een diashow presenteren, waarbij je zelf de overgangen, de duur van elke foto, de achtergrondmuziek enzovoort kan bepalen.

Een ingebouwde converter ontbreekt evenmin. De ondersteunde formaten zijn jpg, png, tif, bmp en gif. En er zit eveneens een handige ‘resizer’ aan boord, waarbij je uit verschillende interpolatie-algoritmes kan kiezen. Waaronder het uitstekende Lanczos.

De commerciële variant van deze tool heeft nog heel wat meer mogelijkheden. De precieze verschillen vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business