Nieuws

Canon EOS 600D

De EOS 600D is de degelijke middenklasser in Canons reflexcameragamma. Hij zit qua prijs, afwerking en mogelijkheden tussen de 550D en de 60D, die dezelfde beeldsensor bevatten.

Het belangrijkste verschil met de 550D is dat de 600D een uitklap- en draaibaar lcd-scherm van 3 inch bevat. Dat komt goed van pas als je de camera in Live View-modus gebruikt en hem op ongewone posities wil houden, bijvoorbeeld vlak boven de grond of boven je hoofd.

Ook voor beginners
De 600D mikt zowel op onervaren gebruikers als geroutineerde fotografen, en dat weerspiegelt zich in de bediening. Ervaren fotografen kunnen meteen aan de slag met de programmastand, sluitertijd- of diafragmavoorkeuze of de manuele opnamemodus.

[related_article id=”158262″]

Voor beginners is er de verbeterde volautomatische modus. Deze probeert zelf op basis van de kleuren en helderheid in de scène te achterhalen wat je fotografeert, en past de instellingen voor belichting, autofocus, flitser en kleurtint daaraan aan. Als de camera een landschap met blauwe lucht en groen gras ‘ziet’, zal hij deze kleuren lichtjes meer satureren.

Aparte videomodus
Je kan zelf scènepresets kiezen voor portret, landschap, macro, sport en nachtportret. Eveneens voor beginners is de Creative Auto-modus (CA). Die maakt het eenvoudiger om de achtergrond wazig dan wel scherp te maken, zonder dat je hoeft te weten wat een diafragma is.

Video is op de 600D nog steeds een aparte opnamestand die je moet instellen via het wieltje boven op de camera. Pas als deze actief is, werkt de Live View-knop naast de zoeker als een Record-knop. Je kunt dus niet terwijl je aan het fotograferen bent met één druk op een knop een video-opname starten, wat op compacte systeemcamera’s wel kan.

Bizar genoeg kan je tijdens het filmen wél een foto maken door de ontspanner helemaal in te drukken. De foto’s die we uit de 600D (tot 18 megapixel groot) halen, zijn op en top Canon, met volle kleuren en een mooi contrast in de middentonen.

Tot aan ISO 1.600 speelt ruis geen rol; pas vanaf ISO 3200 zie je de typische groene en paarse pixeltjes opduiken. Op het vlak van beeldkwaliteit zie ik nauwelijks verschillen met de duurdere 60D.

Canon EOS 600D
Prijs: 679 euro met 18-55mm kitlens (november 2011)

PRO: Mooie foto’s
CONTRA: Aparte opnamestand voor video

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business