Nieuws

Acer claimt dunste ultrabook

Bij Acer draait het op CES volledig om ultrabooks, met als topper een zeer dunne Aspire S5. Veel ambitie is er ook voor een nieuwe clouddienst, maar erg sterk komt deze AcerCloud niet over.

Acer was slim genoeg om een dag voor de officiële start van de Consumer Electronics Show een persconferentie te organiseren. Dat zorgde voor massale persaandacht, wat natuurlijk de bedoeling was. De kern van de Acer-boodschap waren drie ultrabooks en de presentatie van een toekomstige clouddienst.

“Er komen moeilijke economische tijden aan, maar we zien wel kansen”, stak Acer-topman JP Wang van wal. Acer doet het de laatste tijd minder goed, maar de topman ziet vooral kansen in de ultrabookmarkt. “Wij geloven heel sterk dat alle laptops uiteindelijk ultrabooks zullen worden.” De CEO ziet veel heil in Windows 8 en hintte ook dat Acer tablets met het nieuwe besturingssysteem zal produceren.

[related_article id=”152275″]

Een serieuze koersverandering is dat Acer nu volop op zakelijke gebruikers gaat mikken. Vooralsnog moet het merk het vooral hebben van consumenten, maar in de toekomst komen er dus ook zakelijk georiënteerde laptops.

Aspire S5
Wang haalde drie ultrabooks tevoorschijn. De aandacht ging vooral naar de Aspire S5, het nieuwe topmodel dat boven de S3 komt te staan. De S5 is volgens Acer de dunste ultrabook ter wereld, al claimt Toshiba hetzelfde voor zijn ultrabooks. Op het dikste punt is de nieuwe Aspire 15 millimeter, wat inderdaad heel bescheiden is. Verder weegt het toestel net geen 1,35 kg en is het scherm 13,3 inch groot.

Het is vooral het mooie scheermesdesign dat de aandacht trekt. De zijden van de S5 lopen naar elkaar toe, wat een scherp profiel levert. Knap is dat alle poorten en connectors achter een klep uit het zicht blijven. Door te drukken verschijnen een USB3.0-poort, een HDMI-connector en een Thunderbolt-aansluiting.

AcerCloud: drie apps
Veel minder sterk komt Acer over wanneer het spreekt over zijn clouddiensten. AcerCloud bestaat uit drie apps (PicStream, clear.fi Media en AcerCloud Docs) die alleen onder Windows en Android beschikbaar zijn. Geen woord over ondersteuning voor Windows Phone 7, ondanks de recente lancering van de Acer Allegro.

AcerCloud is volgens eigen zeggen zeer belangrijk voor Acer, maar toch lijkt de dienst beperkter dan veel bestaande alternatieven. Zo brengt clear.fi Media enkel een index van jouw muziekcollectie naar de cloud, maar moet de pc met de muziekbestanden aanstaan om op een ander toestel liedjes te kunnen beluisteren. Er wordt met andere woorden alleen gestreamd van pc naar mobiel of andere computer, niet vanuit de cloud. Bij Apple iCloud en Google Music is dat wel het geval.

Een grote beperking is dat bij PicStream en AcerCloud Docs foto’s en documenten die via de cloud gedeeld worden slechts dertig dagen beschikbaar zijn op andere toestellen. De diensten zullen pas eind 2012 Europa bereiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business