Nieuws

Firefox krijgt Metro-versie voor Windows 8

Er zit een speciale versie van Firefox voor Windows 8 aan te komen. Mozilla plant een browser met de Metro-stijl van het nieuwe besturingssysteem.

De nieuwe Firefox wordt een browser gebaseerd op Gecko die voor de Metro-omgeving van Windows 8 is gebouwd en er volledig mee is geïntegreerd. De app zal het volledige scherm innemen en bediend worden via een aanraakscherm. Firefox zal ook kunnen interageren met de andere apps om bijvoorbeeld video’s of foto’s te openen.

Metro is de naam die Microsoft geeft aan de look and feel van Windows 8. De interface heeft grote gekleurde tegels die je kunt aanraken om een app te openen of om meer informatie weer te geven. In Windows 8 vervangt Metro de startknop en het startmenu door een mozaïek aan tegels.

[related_article id=”161452″]

Link naar Windows Phone
Het Metro-design is voortgevloeid uit Windows Phone, de software die onder andere op de nieuwe Nokia Lumia 800-smartphone draait. Windows 8 moet zowel op pc’s als op tabletcomputers draaien. De apps zouden ook de twee platformen moeten ondersteunen. De code van de apps zou men zelfs makkelijk naar Windows Phone moeten kunnen brengen. Als dat lukt, heeft Microsofts Windows Phone nog een goeie kans om het te halen naast de iPhone en Android.

Dit voorjaar moet er al een prototype van de Firefoxversie voor Windows 8 zijn. De bèta en de definitieve versie komen in de tweede helft van dit jaar. Windows 8 zelf wordt verwacht tegen het einde van het jaar.

Met medewerking van Rich Trenholm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business