Nieuws

Google is grootste publieke DNS-dienst

Google kondigt aan dat, nu het zo’n 70 miljoen DNS-verzoeken per dag afhandelt, de grootste publieke DNS-dienst ter wereld is.

“We lanceerden Google Public DNS in december 2009 om het web sneller voor iedereen te maken”, zegt Googles software-ingenieur voor Google Public DNS Jeremy K. Chen in een verklaring. “Vandaag zijn we niet langer een experimentele dienst.”

Volgens Chen werkt een DNS-dienst als het telefoonboek van het internet. “Als je honderden of duizenden nummers per dag moet opzoeken, wil je een adresboek dat snel, veilig en correct is.”

[related_article id=”158901″]

Internet sneller maken
Toen Google zijn eigen DNS-dienst lanceerde, was het de bedoeling de snelheid van het internet op te voeren door de rol van servers te onderzoeken. De jaren die daarop volgden groeide de dienst, en nu begeleidt Google niet alleen internetverkeer in de VS, maar ook in Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Google wil dat zijn DNS-dienst vlotter werkt met webhosts, ook bekend als contentdistributionnetworks of CDN’s. Deze netwerken hebben servers over de hele wereld. Google bedacht een manier om informatie naar deze CDN’s te sturen zodat gebruikers naar servers geleid worden die zich in hun buurt bevinden, in plaats van naar servers die zich mogelijk op een ander continent bevinden.

“We voegden ook toegangspunten toe op plekken in de wereld die voorheen geen Google Public DNS-servers hadden,” zegt Chen, “zoals Australië, India, Japan en Nigeria.” Natuurlijk heb je ook andere gratis publieke DNS-diensten, zoals Level 3, Open DNS, DNS Advantage en Open NIC.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business