Nieuws

Amerikaanse marine test railguns

Het Amerikaanse bureau van marine-onderzoek evalueert railgunprototypes van BAE Systems en General Atomics. Eén test werd net voltooid; een andere vindt plaats in april.

De Amerikaanse marine zegt dat het twee prototypes van zijn futuristische elektromagnetische railguns test: wapens die projectielen van 12,7 centimeter 160 kilometer ver kunnen schieten zonder daarvoor explosieven te gebruiken.

Het Office of Naval Research evalueert twee wapens: een van BAE Systems en een van General Atomics. Eergisteren kondigde het bureau een succesvolle test van BAE’s model aan; ‘ergens in april’ is het de beurt aan het wapen van General Atomic.

“De tests zullen op termijn leiden tot een nieuw militair langeafstandswapensysteem dat gebruikt kan worden tegen oppervlakte-, lucht- en gronddoelwitten”, zegt de marine in een verklaring.

Elektromagnetisme
In tegenstelling tot traditionele wapens gebruiken railguns geen explosieven om projectielen af te vuren. Een railgun gebruikt een elektromagnetisch systeem dat, wanneer het wapen op een schip is gemonteerd, de elektriciteitsvoorzieningen van het schip nodig heeft om te kunnen werken.

Het gebruikt een zogenaamd pulseformingnetwork: dat slaat elektrische kracht op en zet het om naar een krachtpuls die in de loop van het wapen geleid wordt, zegt John Cochran, de verantwoordelijke voor het railgunprogramma.

Toekomstmuziek
Volgens Cochran is het hele proces vergelijkbaar met dat van de starter van een auto. Er wordt stroom in de loop van het wapen gestuurd. Die stroom creëert een magnetisch veld dat, samen met de stroom, projectielen afvuurt met snelheden tussen 7.240 en 9.012 kilometer per uur.

Onafhankelijk van de testresultaten hangt het van financiële en politieke overwegingen af wanneer de wapens worden ingezet voor militaire doeleinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business