Sourceforge haalt ‘Anonymous OS’ offline

Het zogenaamde besturingssysteem van hackerscollectief Anonymous is offline gehaald. Downloadplatform Sourceforge vreest voor de veiligheidsrisico’s.

Het besturingssysteem, een Linux-distributie gebaseerd op Ubuntu 11.10, bevatte onder meer hackgereedschap en was gefocust op privacy. Maar belangrijker is dat Anonymous zelf niets met de verspreiding ervan te maken heeft.

Het hackerscollectief verspreidde via Twitter al snel het bericht dat het besturingssysteem niet door hen werd ontwikkeld en mogelijk vol virussen zit.

[related_article id=”161920″]

Sourceforge haalt 'Anonymous OS' offline.

Sourceforge, een website waar je als ontwikkelaar je software en hun broncode kwijt kan, had de software aanvankelijk toegelaten. In een blogpost zegt de organisatie dat het geen oordeel velt over software die controversieel kan zijn. Maar nu verschillende beveiligingsexperten op de veiligheidsrisico’s wijzen heeft de site alsnog de software weggehaald.

Een bijkomende reden is dat de software valselijk de naam van Anonymous heeft gebruikt om zo meer downloaders te overtuigen. Wel wil de site meer informatie krijgen van de ontwikkelaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business