Nieuws

Thunderbird integreert mail met chat en Facebook

 Mozilla-mailprogramma Thunderbird slaat zijn vleugels uit. Toekomstige versies krijgen naast mail ook ondersteuning voor Facebook, Twitter en IM-protocols.

Tegelijk met de aankondiging dat de stabiele versie van Thunderbird 11 klaar is voor gebruik, maakte de Mozilla-stichting ook de toekomstplannen bekend voor het opensource mailprogramma. De nieuwste versie plaatst, net als de Firefox-browser, de tabbladen voor inbox en geopende conversaties aan de bovenkant, maar vanaf versie 13 zullen de veranderingen een stuk rigoureuzer zijn.

Mozilla belooft de gebruikersinterface te versimpelen en zal binnenkort een chatfunctie binnenin de mailcliënt bouwen. Die zal niet alleen bekende IM-protocols herkennen als Google Chat, maar moet ook ondersteuning krijgen voor Facebook Chat, Twitter en IRC. De ontwikkelaar wil het zo makkelijker maken om gesprekken te volgen die over verschillende communicatiemethoden zijn verspreid.


Omdat Thunderbird onlangs overstapte op een versneld lanceerschema, is het nu al mogelijk een vroege alphabuild uit te proberen waar de nieuwe chatfunctie in is verwerkt. Dit is echter nog een erg vroege versie en nog niet geschikt voor het grote publiek.

 

De laatste stabiele versie van Thunderbird (Engelstalig) kun je hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business