Nieuws

Werkt Microsoft aan een gaminghelm?

Nieuwe patentaanvragen wijzen uit dat Microsoft bezig is met het veranderen van de manier waarop we spelletjes spelen.

Voor Microsoft kan draagbare technologie de volgende stap betekenen in gaming. Patent Bolt ontdekte een nieuwe patentaanvraag van Microsoft, waarin het bedrijf details prijsgeeft over een systeem dat een bril, een helm en andere spullen omvat.

Volgens de aanvraag werkt Microsoft sinds het derde kwartaal van 2010 aan accessoires voor zijn Xbox-console, zoals een helm en een bril die je met je smartphone en andere draagbare toestellen kunt gebruiken.

[related_article id=”161452″]

Werkt Microsoft aan een gaminghelm? (foto: Cnet)

Beeld voor je ogen geprojecteerd
De patentaanvraag vermeldt overigens een virtueel projectorsysteem met lasers die gebruikt worden om afbeeldingen voor elk oog te projecteren. Omdat onze ogen geen beelden kunnen verwerken die zich te dicht bij onze ogen bevinden, worden de beelden verkleind zodat het lijkt alsof ze zich verder weg bevinden.

Bovendien zijn de afbeeldingen semitransparant, waardoor je toch nog objecten in de echte wereld kunt zien. En alsof dat nog niet genoeg is, praat Microsoft ook nog over het creëren van een stereoscoop veld door een klein verschil in het linker- en het rechterbeeld te voorzien.

De New York Times berichtte eerder dat Google aan een augmentedrealitybril werkt. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar misschien kan Microsoft zijn concurrent nog de loef afsteken met een gelijkaardig product.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business