Nieuws

Bezoek het Amazonewoud met Google Street View

Niet iedereen krijgt de kans om het Amazonewoud te bezoeken, maar dankzij Googles Street View kun je dat nu achter je computer doen.

In april van vorig jaar reisde een team van Google naar Brazilië af om er foto’s te nemen van de rivieren, de wouden en enkele lokale leefgemeenschappen in het Rio Negro-reservaat. De zoekgigant stelt die beelden nu beschikbaar via de Street View-functie van zijn kaartendienst Maps ter ere van de internationale Dag van het Bos op 21 maart.

[related_article id=”158901″]

Zo kun je vanuit je luie bureaustoel een groot deel van de Rio Negro, een zijrivier van de Amazone, afvaren, de nederzetting Tumbira bezoeken en een wandelpad door het Amazonewoud volgen. Om de beelden op de rivier te nemen monteerde Google één van zijn Street View-driewielers op een boot waarmee het de Rio Negro afvoer.

In de afgelopen jaren heeft Google naast duizenden kilometers aan wegen ook enkele wereldwonderen zoals het Great Barrier Reef, Stonehenge en enkele eeuwenoude Japanse grotten digitaal in kaart gebracht en opengesteld voor het publiek via zijn kaartendienst Google Maps.


Grotere kaart weergeven

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business