Nieuws

Maak binnenkort je eigen magazines met Zeen

Youtubeoprichters Chad Hurley en Steve Chen lanceren binnenkort Zeen, een nieuwe dienst die gebruikers “wonderlijke magazines laat ontdekken en creëren”. Of de website wil concurreren met andere magazinewebsites zoals issuu.com valt nog af te wachten.

Het blog Fusible vond een teaser op zeen.com. De pagina bevat een vak waarin bezoekers hun gebruikersnaam kunnen reserveren. Daarnaast vind je links naar Twitter en Facebook, een vacaturepagina en het privacybeleid. De vacaturepagina staat op avos.com, het bedrijf van Hurley en Chen en het bedrijf dat Delicious minder dan een jaar geleden van Yahoo kocht.

Nieuwe ideeën
Beide heren lieten zich onlangs ontvallen dat ze bezig waren met nieuwe ideeën. Ze wilden enkel kwijt dat ze de basiscomponenten van een website onderzochten en dat ze nog enkele ideeën hadden met video-indexatie.

YouTube, ook een kind van beide heren, is een van de grootste succesverhalen uit Silicon Valley. Ooit werd het nog omschreven als de plek voor grappige huisdierenfilmpjes, maar tegenwoordig is de website een videoarchief, een onderwijsgereedschap, een manier om criminelen te ontmaskeren, een populaire jukebox en een vitale nieuwsbron voor mensen uit de hele wereld.

Google kocht de dienst in oktober 2006 voor 1,65 miljard dollar.

Update 14u30
In alle stilte lanceerden Hurley en Chen onlangs mei.fm, de Chinese tegenhanger van Delicious en een soort combinatie van Pinterest en Clipboard. Het moet een plek worden waar Chinese burgers interessante beelden en artikels kunnen verzamelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business