Nieuws

Vind je verloren Windows Phone terug

Ook Microsoft biedt een gratis opsporingsdienst aan voor verloren of gestolen Windows Phone-toestellen.

De opsporingsdienst van Microsoft heet Find My Phone (Mijn telefoon zoeken in het Nederlands) en is standaard ingeschakeld. Om hem te gebruiken surf je naar Windowsphone.com en log je in met de Windows Live ID die je ook op je verloren telefoon gebruikt.

Kies nu het tabblad Mijn Telefoon, waaronder je ‘Mijn telefoon zoeken’ vindt. Als je die dienst voor het eerst gebruikt moet je Microsoft toestemming geven om sms’jes te sturen naar je toestel. Als alles goed is krijg je nu de locatie van je Windows Phone op een kaart van Bing Map te zien.

[related_article id=”161452″]

Als je telefoon gelocaliseerd is kun je via dezelfde pagina een speciale beltoon laten overgaan, een bericht sturen en de telefoon vergrendelen met een wachtwoord of, als je er zeker van bent dat je hem niet meer terug zal vinden, je gegevens wissen en de fabrieksinstellingen herstellen.

Op je Windows Phone zelf kun je enkele instellingen van Microsofts opsporingsdienst aanpassen. Ga hiervoor naar de lijst met apps en vervolgens naar instellingen en Mijn telefoon zoeken. Hier kun je instellen dat je telefoon automatisch om de paar uur zijn locatie doorgeeft aan Microsoft en dat opsporingsopdrachten aan uw telefoon via push-berichten in plaats van sms’jes worden doorgegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business