Nieuws

Facebook gaat Myspace achterna met luister-knop

Muzikanten kunnen voortaan een luister-knop aan hun Facebook-profiel toevoegen. Die opent hun muziek in je favoriete streamingdienst.

Op de fanpagina van Radiohead en andere grote bands prijkt sinds deze week een ‘Luisteren’-knop naast de ‘Vind ik leuk’-knop. Als je hier op klikt opent de muziekstreamingdienst die je het meest gebruikt, zoals Spotify of Deezer, en begint de muziek automatisch te spelen. Eén druk op de knop volstaat.

Muziek ontdekken
Als je nog geen streamingdienst met je Facebook-account gelinkt hebt, stelt de sociale netwerksite de dienst voor die het populairst is bij je vrienden. Muzikanten die hun oeuvre aanbieden via een van de streamingdiensten die partner zijn van Facebook, kunnen met de knop hun muziek beter aan de man brengen.

De nieuwe luisteren-knop is wel slecht nieuws voor de ontwikkelaars van Facebookapps als BandPage en ReverbNation. Met deze apps konden muzikanten al muziek aanbieden op hun Facebook-profiel maar ze zijn minder prominent in beeld en vragen om een extra klik voor de muziek begint te spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business