Nieuws

Go Right-video viert loop- en springspellen

Als je je kindertijd doorbracht met een NES-controller terwijl je B drukte en rechts op het d-pad, dan ga je deze video leuk vinden.

De video met als titel ‘Go Right’ is een ode aan de tweedimensionale loop- en springspelen met een dramatische soundtrack. En hij is vrij geweldig.

Het is een montage van de meest bekende figuurtjes die net doen wat de titel zegt: naar rechts lopen. Het toont vooral retrogames, maar hier en daar sluipt er al een een modernere held binnen. De muziek is A Wild and Distant Shore van Michael Nyman.

On respect gaat uit naar degene die alle figuurtjes in de games kan benoemen. Om al even op dreef te komen: Castlevania, Super Ghouls"n Ghosts, Aladdin, Megaman, Donkey Kong Country, Zelda 2, Teenage Mutant Hero Turtles, Batman en Sonic the Hedgehog. Nu jij.

De video is online gezet door een Youtubegebruiker met gebruikersnaam RockyPlanetesimal. En hij lijkt een gamesliefhebber met andere video’s als Super Mario 64 revisited, How to survive last night en … euhm, een gedubd fragment van de Simpsons.

De Nintendovideo komt op een ogenblik dat het bedrijf het moeilijk heeft. Het heeft net zijn eerste verlies meegedeeld. En gaat meer om een krater dan om een deukje in de financiën: 407 miljoen euro. Nintendo probeert het tij te keren door je spellen rechtstreeks te laten downloaden naar je console, zonder je huis te verlaten.

Maar je kan dus ook nog steeds raden naar de actiehelden in het filmpje. We horen het graag in de commentaren onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business