Nieuws

Wozniak: Windows Phone beter dan Android

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, spreekt zijn bewondering uit voor Windows Phone, dat hij veel gebruiksvriendelijker vindt dan Android en in sommige gevallen ook de iPhone verslaat.

Wozniak, die onlangs een Windows Phone 7.5-toestel in handen kreeg, heeft de afgelopen week herhaaldelijk aangegeven hoe verguld hij is met Microsofts mobiele besturingssysteem. Tegen techsite The Verge verklaarde hij Windows Phone “als een vriend, niet als gereedschap te zien”.

De mede-oprichter van Apple ging nog verder in zijn lofuitingen tijdens een telefonisch interview met A New Domain, wiens redacteur Gina Smith co-auteur is van Wozniak’s recent verschenen autobiografie.

[related_article id=”158256″]

“De iPhone is mijn favoriete telefoon. Ik ben wel van mening dat het Windows Phone-toestel een superieur visuele uitstraling heeft en meer aantrekkelijke operationele handelingen”, zei hij.

Beter dan Android
Volgens Wozniak is Windows Phone zonder twijfel beter dan Android, dat hij beschrijft als ‘ongemakkelijk’ en ‘lelijk’ vergeleken met zijn nieuwe speeltje. Hij noemt zijn toestel niet bij naam, maar de kans is groot dat het gaat om de Nokia Lumia 900, die onlangs op de Amerikaanse markt werd geïntroduceerd.

Hoewel Wozniak wel vindt dat het gebrek aan apps de bruikbaarheid van het Windows Phone-platform in de weg zit, zou hij het aanraden in plaats van Android. “Ik heb ook het gevoel dat Steve Jobs misschien is gereïncarneerd bij Microsoft, omdat veel van wat ik zie en voel aan deze telefoon me doet denken aan veel geweldige Apple-dingen”, zegt hij.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business