Nieuws

Tetheren met je Android-telefoon

Tetheren betekent dat je de mobiele internetverbinding van je smartphone deelt met je laptop of tablet. De functie zit standaard in Android.

Tethering op een Android-telefoon is een fluitje van een cent. Sinds Android 2.2 is het namelijk mogelijk om je dataverbinding te delen met andere apparaten, bijvoorbeeld met je Android-tablet. Ga naar ‘Instellingen’ en kies ‘Draadloos en netwerken’.  Een van de opties is ‘Tethering en draagbare hotspots’. Kies voor ‘Draagbare Wi-Fi-hotspot’ als je draadloos verbinding wil maken of voor "USB-tethering" als je je smartphone met een kabeltje hebt aangesloten op een laptop of pc.

Wanneer de verbinding actief is, kun je je tablet erbij pakken. Ga naar ‘Applicaties’ op het startscherm van je tablet. Klik vervolgens op ‘Instellingen’ en kies ‘Draadloos en netwerken’. Als het goed is, dan is een van de opties ‘Wi-Fi-instellingen’. Eenmaal in dit menu vink je ‘Wi-Fi’ aan. Vervolgens zul je zien dat jouw Android-telefoon opduikt in de lijst met draadloze netwerken. Kies dit netwerk en vul het wachtwoord in.

[related_article id=”161563″]

Opgelet
Als je de dataverbinding van je telefoon deelt, vliegen de megabytes er al gauw door. Tenzij je een hoge datalimiet hebt kan dit je veel geld kosten. Let ook op de batterijduur van je telefoon. Wanneer jouw telefoon verandert in een WiFi-hotspot, dan gaat de accu sneller leeg. Een ander aandachtspunt is een wachtwoord. Zorg dat je altijd een wachtwoord kiest voor de dataverbinding tussen je telefoon en tablet. Anders kunnen andere mensen meeprofi teren van de ‘gratis’ WiFi-verbinding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business