Zet Amazon Cloud Drive op je desktop

Na Dropbox, Skydrive en Google Drive volgt ook Amazon met een applicatie voor zijn Cloud Drive. Hiermee kan je 5 gigabyte gratis online bewaren.

De Amazon Cloud Drive bestaat net zoals de Skydrive van Microsoft al een tijdje, maar de dienst krijgt voortaan een desktopapplicatie voor Mac en Windows. Daarmee wordt het voortaan een concurrent voor Dropbox en de webopslagdiensten die nu hun eigen programma hebben.

Wel is de toepassing iets minder uitgebreid dan wat we bij Dropbox (en intussen ook Skydrive en Google Drive) gewoon zijn. Zo worden bestanden enkel geüpload en niet gesynchroniseerd. Ook kan je ze niet zomaar delen met andere gebruikers en is het gebruik beperkt tot acht toestellen.

Kopiëren
Na installatie van de applicatie kan je bij elk bestand op je computer via de rechtermuisknop kiezen voor ‘Kopiëren naar’ en hier vervolgens kiezen voor ‘cloud drive’. Het bestand wordt in de achtergrond naar Amazon verstuurd. Via het icoontje in het systeemvak kan je de vooruitgang bekijken.

De desktoptoepassing is op dat vlak een gemiste kans voor Amazon want je kan geen map aanmaken op je pc die zomaar wordt gesynchroniseerd. Wel kan je zowel bestanden als hele mappen uploaden. Wie zijn bestanden weer download kan ze vinden in de standaard downloadmap van Windows of Mac.

Amazon Cloud Drive is op dat vlak geen volwaardige concurrent voor andere synchronisatiediensten. Maar het is een handig extraatje wie graag veel online opslagruimte wil zonder te betalen. Zo krijg je met een (niet uitgebreidde) gratis account bij Dropbox (2 GB), Skydrive (7 GB), Google Drive (5 GB) en Cloud Drive (5 GB) vandaag in totaal 19 gigabyte gratis opslag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business