Nieuws

Bin Laden kende niets van encryptie

Osama Bin Laden gebruikte geen encryptie voor de duizenden bestanden in zijn Pakistaanse woonst. 17 van de 6.000 documenten zijn vrijgegeven.

Het lijkt erop dat Osama Bin Laden geen kaas gegeten had van bestandsversleuteling. Hij heeft geen bestanden geëncrypteerd. Indien dat wel zo was, hadden de Amerikaanse veiligheidsdiensten een flinke klus gehad om de documenten te lezen.

Nu omschrijven Amerikaanse topambtenaren dat de bastanden de grootste collectie van materiaal van terroristenleiders dat ooit in beslag is genomen. Het omvat tekst, audio, video, opname-apparaten en handgeschreven documenten.

[related_article id=”161920″]

Het is niet duidelijk welk aandeel de vrijgegeven documenten vertegenwoordigen. Maar je kan er gerust van uitgaan dat het leeuwendeel van het materiaal geheim blijft voor veiligheidsredenen. Nog een deel zal niet vrijgegeven worden wegens hun geringe belang.

De 17 documenten zijn zowel in het Arabisch als vertaald in het Engels vrijgegeven. Het kortste document is twee bladzijden, het langste 49. Het recenste document dateert van een week voor de raid op Bin Laden en gaat over mogelijke manieren om de Arabische lente uit te buiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business