Nieuws

ZDNet-leeslijst: Hackergod, 1 jaar zonder internet en meer….

In de ZDNet-leeslijst van deze week: dappere techjournalist jaar zonder internet, de motivatie van cybercriminelen en Apple, dat miljoenen aan belasting ontduikt.

Het internet zit vol markante figuren, zoals opperhacker George Hotz, wiens doopceel wordt gelicht door de New Yorker. Maar ook Kim Dotcom, de flamboyante oprichter van MegaUpload is een interessante antiheld.

Zoals gewoonlijk stellen we het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd hebt gezien. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we tevreden. Je kunt ons tippen op redactie@zdnet.be

Het verhaal van de hackergod
Hackers zijn de afgelopen jaren een bekend verschijnsel geworden in de techwereld, maar zelfs Anonymous deed niet zo veel stof opwaaien als George Hotz, de man die zowel de iPhone als de Sony Playstation 3 wist te kraken.

Hoe Apple de fiscus fopt
De NY Times doet uit de doeken hoe Apple en andere techgiganten miljoenen dollars aan belastingen ontduiken via slimme constructies en belastingparadijzen.

De eerste ronde: Web VS Hollywood
Het felle verzet tegen de Amerikaanse copyrightwetgeving SOPA kwam uit het niets voor de Amerikaanse entertainmentindustrie. Wat zijn de consequenties van dit digitale burgerprotest?

In het hoofd van de online crimineel
ZDNet sprak met Peter Wood, een gelouterde ethische hacker die al zijn halve leven probeert online misdaad te doorgronden. Hij legt uit wat cybercriminelen beweegt, waar ze vandaan komen en zullen komen.

Rare jongens
Er werken wat vreemde snuiters bij techsite The Verge. Een van zijn reporters, Paul Miller, heeft toegezegd het internet een jaar lang niet te gebruiken, zowel privé als op het werk. Maar hij houdt wel zijn baan bij de online nieuwssite.

Popsterren vereeuwigen
Ton Hermans, onze collega van fotografiemagazine Shoot, legt uit hoe zijn passie voor concertfotografie wordt ondermijnd door de smartphone en welke bizarre eisen bands soms stellen aan de professionals.

De hoogmoed van Kim Dotcom…en de val
Geen brug was te ver voor Kim DotCom’s MegaUpload. Maar de oprichter van een van de meest populaire bestandskluizen ter wereld werd overmoedig. Hollywood Reporter brengt de gebeurtenissen in kaart die leidden tot zijn arrestatie.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business