Nieuws

Tweet jezelf de ruimte in

Multimedia-artiesten zullen realtime tweets in de ruimte sturen, naar het net ontdekte GJ667Cc dat zich op ettelijke lichtjaren van ons bevindt. Wat wil jij verzenden?

We hebben ongetwijfeld veel te zeggen tegen onze broeders van andere moeders van andere planeten ver buiten onze vertrouwde aardkluit, maar kun je je boodschap ook beperken tot 140 karakters? Dat moet wel, als je wat wil zeggen tegen de eventuele bewoners van GJ667Cc.

Het experimentele kunstproject Tweets In Space wil realtime tweets naar de exoplaneet sturen die zich op een slordige 22 lichtjaren van ons bevindt. Het project vindt plaats tijdens het International Symposium on Electronic Art (ISEA) in New Mexico.

“Gebruik simpelweg de hashtag #tweetsinspace en je telefoon, laptop of ander mobiel toestel – alles met een internetverbinding – verandert in een aliencommunicator”, zegt Scott Kildall, nieuwemediakunstenaar uit San Francisco, die samen met Nathaniel Stern aan het project werkt. Stern is overigens universitair hoofddocent van het departement Art+Design van de Peck School of the Arts, die deel uitmaakt van de universiteit van Wisconsin.

Wetenschappers van het Carnegie-instituut van Washington en de universiteit van Californië in Santa Cruz, die GJ667Cc in februari ontdekten, zeggen dat de toestand van de exoplaneet aarde-achtige leefomstandigheden zou kunnen hebben en dat het dus biologisch leven mogelijk zou kunnen maken.

Tweet jezelf de ruimte in
foto: KYM

Kildall en Stern kunnen niet beloven dat je bericht gelezen zal worden door groene mannetjes, of door een waterdruppel met een Galaxy S III. Ze kunnen je echter wel beloven dat je mijmeringen deel uitmaken van “een exploratie van onze spectaculaire behoefte te verbinden, te presteren en te netwerken met anderen. Het project creëert een spanning tussen het diepgaande en het oppervlakkige delen van  140 karakters met de hele internetwereld; dat doet het door onze gedachten en onze onzin te delen met alles en iedereen, overal.”

Tweet jezelf de ruimte in
foto: CNet

Je tweet gaat in september niet enkel de ruimte in; alle #tweetsinspace-berichten worden gestreamd naar een publieke website, waar ze permanent gearchiveerd worden. Ze worden ook geprojecteerd als geanimeerde tweetvoorttrekkende ruimteschepen, zoals je hierboven kunt zien, in het Balloon Museum en de planetariumachtige digitale koepel in Albuquerque and Santa Fe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business