Nieuws

Flickr krijgt vloeibare lay-out, toont grote foto’s

Grote foto’s zijn antrekkelijker, en daarom zet Yahoo’s fotowebsite Flicker zijn pixels aan het werk.

Flickr past een centraal deel aan van zijn fotowebsite – de foto’s – door de beelden groter weer te geven. Potentieel veel groter. Het maakt gebruik van wat het een ‘liquid layout’ of een vloeibare lay-out noemt, die zich aanpast aan de grootte van je browservenster. De website zal foto’s zo groot mogelijk tonen op de fotopagina’s, met de gebruikelijke informatie aan de rechterzijde – kaarten, voorvertoningen of andere foto’s in hetzelfde album, camerainformatie enzovoort.

Flickr krijgt vloeibare lay-out, toont grote foto's
Voor … (foto: CNet)

Flickr krijgt vloeibare lay-out, toont grote foto's
… en na. (foto: CNet)

Flickr werd oorspronkelijk gelanceerd met foto’s die 500 pixels breed waren, klaar voor een tijdperk waarin schermresoluties zoals 800×600 de wereld beheersten. In 2010  werden de foto’s vergroot naar 640 pixels breed. De nieuwe vloeibare lay-out maakt de foto’s opnieuw groter, en Flickr kiest voor een myriade aan formaten zodat het niet moet ‘upsamplen’ – het proces waarbij je foto’s groter maakt dan hun oorspronkelijke afmetingen, zodat de kwaliteit zichtbaar achteruit gaat.

Flickrs ligtboxmethode toonde de foto’s eerder al groter, maar de grote foto op een donkere achtergrond miste de beschrijvende informatie en andere functies die de fotopagina wel heeft.

Yahoos fotodienst belooft meer updates in de loop van dit jaar. De volgende grote aanpassing is betere snelheid. “Nu het algoritme compleet is, moeten we werken aan performantie”, zegt Flickr-ontwikkelaar Ross Harmes in een blogbericht. “Wanneer je voor de eerste keer naar een ‘vloeibare’ fotopagina gaat, hebben we geen andere keus dan de foto live te herschalen. Maar elke anderer fotopagina die je daarna bezoekt bevat de opgeslagen dimensies van de vorige pagina, dus kunnen we die pagina meteen tonen met de juiste dimensies.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business