Nieuws

Vind gratis wifi op je vakantiebestemming

Als je huivert bij de gedachte dat je op vakantie geen internettoegang hebt, kun je voor vertrek al opzoeken waar er openbare wifi-hotspots te vinden zijn.

Met de app Wi-Fi Finder kun je opzoeken waar er zich openbare hotspots bevinden. Dat kan in je directe omgeving, aan de hand van het gps-signaal van je smartphone, of elders door een adres, stad of postcode op te geven. Je krijgt dan op een kaart te zien waar hotspots te vinden zijn.

Routebeschrijving
Een blauw bolletje betekent dat je moet betalen voor internettoegang, een groen bolletje staat voor een gratis hotpost zonder wachtwoord en een rood bolletje betekent dat de hotspot beveiligd is met een wachtwoord. Als je een hotspot selecteert krijg je meer info over de aanbieder en een routebeschrijving. Blijkt de hotspot niet meer te bestaan, dan kun je dat doorgeven aan de ontwikkelaars.

[related_article id=”161563″]

De resultaten kun je filteren op betaalde en gratis hotspots, hotspots van internetproviders, soort aanbieder (bijvoorbeeld café of jeugdherberg) en je kunt ook zelf hotspots toevoegen.

Offline database
Ook kun je een database met meer dan een half miljoen hotspots in 144 landen downloaden zodat je de app ook zonder actieve internetverbinding kunt gebruiken. Dat doe je best meteen als je Wi-Fi Finder geïnstalleerd hebt.

Wi-Fi Finder is gratis beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch, de iPad en voor Android

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business