Nieuws

iPhone 5 krijgt groter scherm met extra rij apps

Nieuwssite 9to5mac schrijft dat Apple momenteel verschillende prototypes voor de nieuwe iPhone test, waaronder twee met een groter scherm.

Van wie 9to5mac deze informatie heeft gekregen, wil het niet kwijt. Apple zou enkele verschillende modellen testen op zijn hoofdkwartier, waarvan er twee een groter scherm hebben. Alle modellen van de iPhone die tot dusver op de markt zijn verschenen hebben een schermdiagonaal van 3,5 inch en een beeldverhouding van 3:2.

Meer pixels in de lengte
Het scherm van de twee prototypes heeft volgens 9to5mac een diagonaal van 3,999 inch en een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Dat zijn 176 pixels op de lange zijde meer dan het retinascherm van de iPhone 4 en iPhone 4s. De breedte zou onveranderd zijn, waardoor het voor ontwikkelaars relatief simpel moet zijn om hun apps aan te passen voor het grotere scherm. Het nieuwe scherm zou een beeldverhouding hebben dat in de buurt komt van 16:9, een standaardformaat voor video’s.

[related_article id=”158256″]

Apple zou op de prototypes een vroege versie van iOS 6 testen. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem biedt op iPhones met een groter scherm naar verluidt plaats aan een extra rij apps op het home screen. De prototypes zouden nog steeds over een home-knop beschikken. 

Nieuwe dock-connector
Naast het grotere scherm zou Apple in de iPhone 5 een kleinere dockconnector-standaard introduceren. Die zou volgens de geruchten niet veel groter zijn dan een MicroUSB-aansluiting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business