Hoe installeer je apps op Windows 8? (video)

Je hebt een nieuwe Windows 8-tablet, notebook of pc gekocht en nu zijn simpele handelingen ineens niet meer zo eenvoudig. We tonen je hoe je applicaties installeert.

Windows 8 haalt de mosterd bij de smartphone. Waar je vroeger iets installeerde vanaf een cd, dvd of via een download van een website, haal je nu je toepassingen in de Windows Store.

De Windows Store is qua opzet goed te vergelijken met de iTunes Store van Apple. Omdat je inlogt met je Microsoft-account, downloadt je apps altijd op eigen naam en kunt zodoende ook eenvoudig betalende apps in huis halen.

De procedure voor het downloaden en installeren van apps is voor touchscreens en meer traditionele pc"s vrijwel hetzelfde, maar lees vooral nog even door na de video. Daar geven we iets meer uitleg over de verschillende stappen. Weet echter wel dat mensen met een Windows RT-tablet alleen apps kunnen gebruiken uit de Windows Store, terwijl iedereen met een Windows 8-toestel nog altijd traditionele software kan installeren.

Apps installeren op touchscreens

De Windows Store kun je terugvinden op het startscherm van Windows 8. Tik het symbool met de boodschappentas aan en je komt op een scherm met apps die op dit moment in de kijker staan. Wij kozen voor Wikipedia, maar je kunt ook eenvoudig naar andere categorieën in de winkel gaan door zijlings over het scherm te vegen.

 

Apps installeren met muis en toetsenbord.

Om een app te installeren klik je er op met de muis. We raden je aan om daarbij de pijltjestoetsen te gebruiken als je snel door categorieën wilt bladeren, omdat de scrollbalk onderaan de pagina niet altijd even handig is.


Hierna kom je in een nieuw scherm waar je meer uitlegt krijgt over de app. Linksboven kan je op ‘install’ of ‘installeren’ klikken. Tegelijk krijg je ook te zien hoeveel ruimte ze inneemt en welke toestemmingen ze heeft. Zo mag het spelletje Fruit Ninja bijvoorbeeld je netwerk en internetverbinding gebruiken.


De overzichtspagina van een app.


Na de installatie verschijnt het icoon van de app op het startscherm.

Zoek je een specifieke app? Ga dan met je muis naar de rechterbovenhoek om de zijbalk, de zogenaamde charms bar, op te roepen. Klik hier op het vergrootglas en je kan meteen zoeken in de Windows Store of zelfs over je hele computer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business