Nieuws

Hoe sluit je apps in Windows 8? (video)

Je hebt een nieuwe Windows 8-tablet, notebook of pc gekocht en nu zijn simpele handelingen ineens niet meer zo eenvoudig. We tonen je hoe je een app sluit.

Het openen van apps is nogal eenvoudig in Windows 8. Je klikt op de juiste tegel en je kunt meteen aan de slag. Maar het sluiten van diezelfde applicatie gaat niet meer op de manier die je gewend bent in Windows, door op het rode kruisje in de rechter bovenhoek van je venster te klikken.

Want een balk met een kruisje zijn onvindbaar, tenzij je programma’s hebt geopend in de desktopmodus van Windows 8.

Apps sluiten voor touchscreens

Zoals je in de video ziet, veeg je met de vinger van de bovenrand naar beneden en sleep je de applicatie naar onderen, alsof je behang van de muur af trekt.


 

Apps sluiten met muis en toetsenbord

Het sluiten van een applicatie kan behoorlijk verwarrend zijn voor traditionele pc’s.  Als je een app opent die je hebt gedownload uit de Windows Store, zal die altijd in volledig scherm openen en knoppen zijn niet zichtbaar, tenzij je je muis naar de hoek of rand van het scherm beweegt.


Voor het sluiten van een app, in dit geval YouVue, beweeg je je muis naar de uiterste bovenrand van het scherm, waar je muiscursor in een handje verandert. Houd nu de linker muisknop ingedrukt en beweeg je muis naar de uiterste onderrand van het scherm.


Je ziet de app nu verkleind worden en naarmate je muis verder naar beneden gaat, verdwijnt de app onderin uit beeld. Onze voorkeur blijft de ouderwetse toetscombinatie Alt +F4, die je ook kunt gebruiken voor het sluiten van apps. Onthoud goed dat de Escape-knop niet meer gebruikt kan worden voor het sluiten van Windows 8-apps.


Deze handleiding is niet bedoeld voor het sluiten van Windows-programma’s in de desktopmodus van Windows 8. Daar kan je programma’s nog steeds op de ouderwetse manier sluiten.

Met het kruisje dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business