Nieuws

Apple aangevallen door hackers Facebook

Apple is slachtoffer geworden van dezelfde groep hackers die eerder via een Java-lek in enkele computers van Facebook binnendrong.

Apple aangevallen door hackers Facebook

Dezelfde hackers die eerder bij Facebook waren binnengedrongen, zijn er ook in geslaagd op het netwerk van Apple in te breken. Dat heeft het computerbedrijf zelf bekendgemaakt.

Een aantal Macs van werknemers waren besmet geraakt met malware, via een Java-lek op een website voor software-ontwikkelaars. Apple verklaarde tegenover Reuters dat er geen bewijs is dat gegevens het bedrijf hebben verlaten.

[related_article id=”158256″]

Om te voorkomen dat meer Mac-gebruikers slachtoffer worden, heeft Apple een Java-update en verwijderingstool voor malware uitgebracht voor OS X. Je kan de update installeren via ‘Software Update’ in in het Apple-menu of via ‘Updates’ in de Mac App Store.

Het bericht komt enkele dagen na het nieuws dat ook bij Facebook op computers werd ingebroken via hetzelfde Java-lek. Net zoals Apple verzekert het sociale netwerk dat de gegevens van haar gebruikers nooit in gevaar waren.

Apple heeft in een verklaring laten weten dat het nauw samenwerkt met de politie om de bron van de malware te vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business