Nieuws

Converged storage

[Partner info] Modulair en uniform platform als antwoord op hoge verwachtingen
De verwachtingen rond beschikbaarheid van uw ICT-infrastructuur zijn de voorbije jaren drastisch veranderd. Verwachtingen die enkel ingelost kunnen worden met een drastisch andere infrastructuur. Converged storage van HP, bijvoorbeeld.

"Het valt je meteen op als je de voorbije jaren overschouwt", aldus Frank Van Riet, HP Storage Product Manager: "we zijn geëvolueerd van een gestructureerde en voorspelbare omgeving naar een ongestructureerde omgeving waarin de verwachtingen rond beschikbaarheid steeds hoger worden. Iedereen wil altijd en van overal aan zijn gegevens kunnen." Een uitdaging voor elke ICT-infrastructuur, en niet in het minst voor de storageomgeving. HP wil deze uitdaging beantwoorden met zijn "converged storage" aanpak.

Drie pijlers
"Converged storage is een onderdeel van onze totale "converged infrastructure" strategie", vertelt Frank Van Riet, HP Storage Product Manager, "en rust op drie belangrijke pijlers. Ten eerste: x86-technologie voor de verdere standaardisering van zowel servers als storage om zo een verdere consolidatie en eenvoudiger beheer mogelijk te maken. Ten tweede: een gemeenschappelijke software laag die gebaseerd is op een ‘scale out’ architectuur, en die ook federation toelaat. Een voorbeeld hiervan is de ‘Peer Motion’ functie waarmee u workloads over verschillende hardware platformen kunt verdelen’ Zo wordt het mogelijk om op een eenvoudige manier opslagoplossingen te schalen, en ook om deze te gebruiken als basis van een cloud architectuur. En ten derde "Converged Management", een beheersysteem waarmee u alle storage hardware vanuit één console kunt bedienen, ongeacht het onderliggende type hardware. We hebben al een ‘Storage Provisioning Manager’ waarmee we de CloudSystem Matrix hardware beheren, en uitbreiding van deze beheersoftware naar al onze oplossingen is een absolute prioriteit."

[related_article id=”161920″]

Dit productgamma kan ingedeeld worden in drie productfamilies. De eerste is ‘Primary Storage’, opslag van block-level, file en object level gegevens. Deze producten worden onder het merk "StoreServ" gebundeld. De tweede groep, "StoreOnce" genaamd, omvat alle producten voor databescherming, zoals het backup en recovery productgamma. En de derde productfamilie, ‘StoreAll’, draait rond Information Retention. "Hiermee voldoen we niet alleen aan de klassieke archiveringvereisten, maar maken we ook actief gebruik van dit archief mogelijk", verduidelijkt Frank Van Riet, "zoals bijvoorbeeld datamining op het mailverkeer van de voorbije jaren op zoek naar specifieke eigenschappen of kernwoorden."

Bouwdoos met geconvergeerde beheerlaag
Deze drie productgamma"s moeten veel nauwer bij elkaar aansluiten dan in het verleden, benadrukt Frank Van Riet: "Daarom zullen ze alle worden verder ontwikkeld volgens eenzelfde architectuur, met een uniforme interface en gebruikerservaring erbovenop." Niet alleen wordt het beheer op die manier eenvoudiger, het zorgt er ook voor dat functionaliteit vlot kan overgezet worden van de ene naar de andere productlijn. "Denk bijvoorbeeld aan de deduplicatiefunctie uit StorageWorks, die voor enorme ruimtebesparingen kan zorgen. Deze functie kunnen we ook aan eender welk ander storagesysteem toekennen. Zo wordt ons storageaanbod een soort bouwdoos, maar dan wel met softwaresteentjes en een uniforme, "geconvergeerde" beheerlaag erbovenop."

Op termijn wil HP dit voor alle storagehardware en -software kunnen aanbieden. "Maar in de tussentijd hoeft de klant niet op zijn honger te blijven", stelt Frank Van Riet gerust, "we kunnen elke klantenbehoefte perfect invullen, dankzij ons reeds uitstekend productgamma en ons uitgebreid partnernetwerk."

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business