Nieuws

DroidPad: Gebruik je Android als computermuis

Met DroidPad kun je je Android-smartphone in een draadloze laptopmuis veranderen, voor een pc-spelletje of een diapresentatie.

We blijven ons verbazen over hoe inventief de ontwikkelaars voor het Android-platform zijn. DroidPad is daar een goed voorbeeld van, omdat het je smartphone in een virtuele muis of joystick voor Windows of Ubuntu verandert.

[download_file]

Om DroidPad aan de praat te krijgen, zul je eerst een apart Windows-programma moeten installeren, waarna de Android-app verderop in dit artikel via Wifi contact maakt met je laptop of desktop-pc.

[related_article id=”158662″]

Je kunt ook je toestel met de usb-kabel op je Windows-machine aansluiten, al moet je dan wel aparte drivers installeren en de ‘USB debugging’-modus activeren op je Android. Je kunt op deze pagina lezen hoe dit proces in zijn werk gaat.


We zien DroidPad vooral van pas komen bij pc-spelletjes, maar er is ook een pointerfunctie die je kunt gebruiken als je een PowerPoint-presentatie of fotoslideshow vanop afstand wilt bedienen.

De laatste Windows-versie van DroidPad kun in de bijgevoegde downloadlink vinden en de app in de Google Play-winkel haal je hier af.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business