Nieuws

Krachtige rekenmachine

Krachtige rekenmachine

De ingebouwde rekenmachine van Windows 7 en 8 mag dan al heel wat krachtiger zijn dan de simpele calculator uit vorige versies, wie voor zwaar wiskundige of wetenschappelijke doeleinden aan het rekenen moet, is beter af met Kalkules.

De installatie van dit kleine tooltje heb je in elk geval snel achter de rug, maar let er wel op vinkjes te verwijderen bij extra software die je liever niet op je systeem ziet! De interface van de rekenmachine is in verschillende talen beschikbaar, waaronder het Nederlands.

[download_file]

Veel voorkeuren vallen er niet meteen in te stellen – dat is beperkt tot bijvoorbeeld het decimale scheidingsteken (punt of komma) en de weergave van getallen (gewoon of exponentieel)

Rest ons nog een – overigens niet-exhaustieve – opsomming te geven van de belangrijkste mogelijkheden en functies van dit rekenwonder. Je kan alvast aan de slag met reële, complexe en modulo getallen en het programma ondersteunt vier getalsystemen: decimaal (uiteraard), binair, octaal en hexadecimaal. Ook is Kalkules in staat complexe uitdrukkingen (inclusief haakjes, variabelen, constanten en functies) te berekenen, kan je met functiedifferentiatie aan de slag en – in beperkte mate – ook met statistische en combinatorische berekeningen.  Ook het converteren tussen diverse eenheden zit erbij, onder meer voor lengte, massa, energie, hoek, vermogen, volume en snelheid.


De interface laat zich bezwaarlijk modern of sexy noemen, maar de vraag is nog of zware cijferaars daar veel boodschap aan hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business