Nieuws

Ontwerp je eigen technische tekeningen

Wil je complexe technische tekeningen ontwerpen maar is AutoCAD zwaar boven je budget (of boven de kracht van je hardware), probeer het dan met het veel lichtvoetiger BabaCad. Niet zo krachtig, dat klopt, maar wel gratis en nu ook met ondersteuning van LISP.

CAD-software (computer aided design) wordt van oudsher geassocieerd met erg krachtige computers en een moeilijk leerproces. Horen we iemand AutoCad zeggen?

BabaCad is heel wat lichtvoetiger en draait zelfs vlotjes op een modale pc. Toegegeven, de mogelijkheden zijn natuurlijk ook wel iets beperkter.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

BabaCad is in eerste instantie bedoeld voor het ontwerpen van technische tekeningen. Het programma kan dan ook overweg met allerlei vectoriële objecten (zoals punten, lijnen, veelhoeken, bogen, vectortekst enzovoort) en arceerpatronen (met .pat-extensie), en dankzij de ondersteuning van OpenGL worden de grafische objecten ook behoorlijk snel gerenderd.

De nieuwere versies van BabaCad kunnen, dankzij een gratis extensie, nu ook overweg met LISP (AutoLISP-compatibel), een feature die je gewoonlijk alleen in commerciële programma’s vindt. Dat geeft meteen meer mogelijkheden aan de tool, gezien er op het internet tal van LISP-routines beschikbaar zijn. Een API zorgt er bovendien voor dat iedereen die zich geroepen voelt, eigen extensiemodules voor BabaCad kan programmeren.

De makers van BabaCad hebben doelbewust een hoge mate van compatibiliteit met andere, bekendere CAD-software nagestreefd. Zo kan het programma onder meer overweg met de formaten dwg en dxf. Goed om te weten: op de website kun je terecht voor een handvol videotutorials.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business