Nieuws

Deze week: De aankondigingen van Apple en prijsstijgingen bij laptops

Apple kondigde maandag een aantal nieuwe producten aan - waaronder de langverwachte Apple Watch, en laptops worden binnenkort gevoelig duurder.

In een Apple-event in San Francisco toonde CEO Tim Cook de twee recentste aanvullingen in z’n line-up: nieuw familielid Apple Watch en een flinterdunne MacBook.

Die nieuwe MacBook luidt meteen ook het begin in van het nieuwe USB Type-C. We beantwoorden vijf vragen over deze nieuwe standaard.

[related_article id=”158256″]

Interesse in een laptop? Dan loop je best naar de winkel. Binnenkort worden computers namelijk duurder in heel Europa, en dat zou wel even kunnen aanhouden.

Het Amerikaanse spionageagentschap CIA probeerde jarenlang de firmware van Apples iPhones te hacken, zodat het wachtwoorden kon stelen en surveillancesoftware installeren. Slaagden ze daarin? Dat is niet helemaal duidelijk.

De organisatie achter Wikipedia wil dan weer dat er eindelijk een einde komt aan de surveillance door dat andere over-nieuwsgierige agentschap, de NSA, en sleept de inlichtingendienst voor de rechter.

Gebruiksvriendelijkheid heeft blijkbaar een prijs. Een nieuw onderzoek wijst een gebrek aan kennis over het gebruik van Wordpress aan als schuldige voor veel securityproblemen op het net.

Het aantal cyberincidenten in België is op één jaar tijd maar liefst verdubbeld. Op lange termijn is de toename nog opvallender: in vergelijking met 2010 gaat het om zeven keer meer incidenten.

Volgens bronnen van Reuters is Microsoft van plan om zijn spraakassistente Cortana na haar implementatie in Windows 10 ook op Android en iOS beschikbaar te maken als een standalone-app.

Er staat geen prijs op rekenkracht. Door tientallen goedkope Raspberry Pi"s met elkaar te verbinden heeft de Britse inlichtingendienst GCHQ een kleine supercomputer in elkaar gebokst.

Nokia"s geliefde navigatie-app Here maps maakt een tweede debuut in de Apple App Store – ook iPhone-gebruikers kunnen weer genieten van de uitstekende (offline) kaartenapp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business