Nieuws

Pulse: HTC U11 Plus gelekt en Apple en Samsung opnieuw naar de rechtbank

Ook in deze Pulse: Tesla gaat een grote fabriek in China bouwen en Bpost opent grootste sorteercentrum in de Benelux.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple en Samsung opnieuw naar de rechtbank

In 2012 werd Samsung schuldig bevonden van het kopiëren van de iPhone en na de nodige onderhandelingen moest het eind december 2015 548 miljoen dollar betalen. Na een specifieke uitkomst in een recente rechtszaak in de VS ziet Samsung zich benadeeld dat ze zoveel moesten betalen. Ze eisen nu 400 miljoen dollar van Apple. Beide partijen hebben tot 25 oktober om een datum te prikken voor de nieuwe rechtszaak.

HTC U11 Plus gelekt

In een vroeg lek van TENAA, een Chinees keurmerk, krijgen we een eerste beeld van de HTC U11 Plus te zien. Het krijgt een groter 6 inchscherm met dunnere schermranden en een 18:9-schermverhouding. De foto zelf toont weinig detail omdat het om een zwarte versie gaat, maar achteraan is er plaats voor één camera en een vingerafdruksensor. Op 2 november houdt HTC een event waar alle details over deze smartphone worden onthuld.

Tesla gaat een fabriek in China bouwen

Volgens The Wall Street Journal heeft Tesla een akkoord met de overheid van Shanghai om een fabriek te bouwen in de free-trade zone van de stad. Tesla werkt met een lokale partner samen, zoals dat meestal het geval is. De samenwerking is uniek in autoland om in China te bouwen. Voor Tesla is het belangrijk nieuws, want de elektrische automarkt is booming business in het land van de rijzende zon.

Bpost opent grootste sorteercentrum in Benelux

Bpost verdubbelt de capaciteit met een gloednieuw sorteercentrum in het Brusselse, meldt Twinkle.be. Binnen de Benelux is het centrum het grootste in z’n soort. ‘Nieuw Brussel X’, zo wordt het kersverse sorteercentrum gedoopt. De site zal instaan voor het sorteren van het pakjesverkeer van heel België, en werd vorig week officieel voor geopend verklaard. Met een oppervlakte van 800.000 vierkante meter is het meteen het grootste van de Benelux.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business