Nieuws

Facebook bouwt app met zichzelf vernietigende foto’s

Facebook werkt intern aan een app waarmee gebruikers privéfoto’s naar elkaar kunnen sturen die zichzelf na korte tijd wissen.

Volgens AllthingsD, dat anonieme bronnen binnen de netwerksite aanhaalt, is de nieuwkomer vergelijkbaar met Snapchat, een app voor Android en iOS die het afgelopen jaar steeds populairder is geworden.

Snapchat maakt het mogelijk om foto’s –en sinds kort ook video’s– met onderschrift via privéboodschappen naar anderen te sturen. Gebruikers stellen bij verzending een aftelmechanisme in werking en bij het verstrijken van de tijd wordt de boodschap van zowel van de toestellen van ontvanger en afzender als de Snapchat-server verwijderd.

[related_article id=”158578″]

Als dit gerucht klopt, begint het aantal apps dat Facebook aanbiedt steeds verder op te lopen. Het heeft immers al twee fotoapps in huis, Camera (iOS) en Instagram (Android, iOS), waarvan laatstgenoemde deze week flink in opspraak is gekomen.

Tegelijkertijd zou een Snapchat-achtige dienst het schamele imago van Facebook op het gebied van privacy goed kunnen doen.

We vragen ons wel af of de netwerksite een manier weet te vinden om het nemen van screenshots te blokkeren bij de geheime foto’s. Dat is voorlopig nog steeds de achilleshiel van Snapchat.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business