Nieuws

VLC Media Player toont voorproefje Windows 8-app

De makers van VLC Media Player maken goede vorderingen met een touchscreenapp voor Windows 8. Ze hebben alleen nog wel wat geld nodig van gulle gevers om hem af te maken.

Veel grote softwaremakers zijn voorlopig voorzichtig met het uitbrengen van apps voor Windows Store, de appwinkel voor Windows 8 en Wndows RT.

Zo zei Google dat het voorlopig niet van plan is om toegewijde apps uit te brengen voor bijvoorbeeld YouTube en Google Maps en houdt het voorlopig bij zijn zoekapp

Hoewel het populaire VLC Media Player gewoon te gebruiken is als desktopapplicatie in Windows 8 vonden de ontwikkelaars het ook nodig om een touchscreenvariant te maken. Windows RT-tablets zijn niet in staat om traditionele software te draaien en daarom moeten eigenaren voorlopig nog altijd een opensource alternatief te missen om video’s mee af te spelen.


Omdat het opensourceproject VideoLAN Organization echter geen diepe zakken heeft, is het naar gemeenschapssite Kickstarter gegaan om geld in te zamelen.

Het vierde dinsdag dat het 70 procent van de benodigde 40.000 Britse pond binnen heeft op de projectblog. Daarbij plaatste het enkele interessante screenshots van de in wording zijnde app.


Het is nog niet bekend wanneer VLC Media Player zal opduiken in de Windows Store, maar waarschijnlijk zal de app uitkomen in een donkere en lichte versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business