Nieuws

iOS 6 krijgt stevige boost na lancering Google Maps

Sinds de lancering van de nieuwe Google Maps app voor de iPhone, is het aantal iOS 6-gebruikers met maar liefst 30 procent toegenomen.

iOS 6, de meest recente versie van Apples mobiele besturingssysteem, zag tijdens de afgelopen week een enorme stijging in het aantal nieuwe gebruikers. Nochtans is de upgrade ondertussen al enkele maanden oud.

Volgens TechCrunch is die opmerkelijke toename te danken aan de nieuwe Google Maps app die vorige week werd gelanceerd. De techblog steunt daarvoor op data van MoPub, een advertentieplatform dat het gebruik van meer dan 12.000 apps monitort.

[related_article id=”158256″]

“Sinds de lancering van Google Maps voor iOS hebben we een stijging van 30 procent vastgesteld in het aantal unieke iOS 6-gebruikers, en we denken dat het met die lancering te maken heeft,” zei de CEO van MoPub tegenover TechCrunch.


Apple liet in iOS 6 Google Maps vallen als standaard kaartapplicatie, ten voordele van het eigen Apple Maps. Maar de kaarten van Apple Maps bleken erg onnauwkeurig, en bieden bovendien minder mogelijkheden dan die van Google Maps. Veel gebruikers leken dan ook om die reden de boot af te houden, en hun overstap naar iOS 6 uit te stellen.

De plotse stijging in het aantal nieuwe gebruikers lijkt die hypothese te bevestigen. Bovendien maakte Google gisteren zelf bekend dat de app op 48 uur tijd maar liefst 10 miljoen keer werd gedownload. De iOS-gebruiker was duidelijk aan het wachten op een goed alternatief voor Apple Maps, en heeft dat eindelijk gevonden. Dankzij Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business