Nieuws

Facebook test internettelefonie

Canadese iPhonegebruikers kunnen telefoongesprekken voeren via Facebook, zo maakte het sociale network bekend.

Het bedrijf test de mogelijkheid om VoIP-gesprekken (Skype-achtig bellen over internet)  te voeren via zijn Messenger-app. Canadezen kunnen een gesprek starten door op de i-knop in de rechtebovenhoek te drukken en dan ‘Free Call’ te klikken. Gebruikers moeten wel hun app updaten naar de versie die vandaag beschikbaar is om de functie te kunnen gebruiken.
Facebook test internettelefonie

De Canadezen kunnen aan de slag met telefoongesprekken, maar de rest van de wereld moet het stellen met voicemails. De VoIP-test wordt vergezeld van een wereldwijde update van de Messenger-app voor iOS en voor Android die een stemopnamefunctie toevoegt.

De functie die Facebook hier toevoegt wordt niet echt meer gebruikt door telefoongebruiker, maar het opnameproces laat voldoende ruimte om fouten te maken.

Om een contact een gesproken boodschap te sturen, klik dan op de +-knop naast het vakje waar je een boodschap tikt en daar klik je ‘record’ aan. Tijdens het praten hou je deze knop heel de tijd ingedrukt. Als je klaar bent, laat je de knop los en de boodschap wordt vanzelf verzonden. Als je wil annuleren tijdens het inspreken zelf, schuif dan je vinger weg van de knop.

Dit kan gezien worden als een boodschap sturen in een vloeiende beweging of een makkelijke manier om een onaffe boodschap te versturen.

Wat er ook van zij, de veranderingen zijn een deel van Facebooks poging om zijn app meet vlees om de botten te geven en om gebruikers binnen hun netwerk te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business