Nieuws

Will.i.am maakt echte camera van iPhone

De smartphone helpt de markt van compactcamera's om zeep. Dat is geen probleem, maar fotokwaliteit werd ook meteen door het raam gekieperd.

De meeste mensen gebruiken hun smartphone als hun camera omdat het gewoon te onhandig is om altijd twee toestellen mee te zeulen. Het adagium luidt immers ‘de beste camera is degene die je altijd bijhebt’. Sommige bedrijven willen dat probleem oplossen door een camera- en lens voor de iPhone uit te brengen. (Olloclip is er zo eentje.)

Artiest en ondernemer will.i.am (bekend van ‘muziekgroep’ The Black Eyed Peas) heeft een reeks camera-accessoires voor de iPhone uitgebracht onder de naam foto.sosho.

[related_article id=”160734″]

De foto.sosho C.4 en V.4 (zie foto) veranderen de iPhone 4S in een point-and-shootcamera met een uitzicht alsof het om een vintage Leica gaat. Ze hebben een flits ingebouwd en verwisselbare lenzen. De V.4 heeft ook een uitschuifbaar toetsenbord om snel snedige commentaar te leveren bij de foto’s. De foto.sosho V.5 is compatibel met de iPhone 5, heeft een 14-megapixelcamera en 5x optische zoom. Deze komt later in het jaar uit.

Alledrie de iPhone-accessoires werken met een eigen app die gratis te downloaden is in de appstore. Daarmee kan je foto’s bewerken, filters toevoegen en ze naar je i.am+-profiel uploaden of naar een ander sociaal netwerk.

De C.4 en V.4 zijn enkel in het Verenigd Koninkrijk te koop voor 199 en 299 pond. Later komt het toestel ook uit in andere markten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business