Vande Lanotte: Dit jaar nog 800 MHz veiling

Normaal gezien worden er dit jaar nog frequentieblokken rond de 800 MHz geveild. De regering heeft daarvoor de eerste stappen gezet.

Dit jaar nog 800 MHz veiling.
Minister Vande Lanotte samen met Bart Van Den Meersche, EVP Enterprise Business Unit bij Belgacom.

De veiling van de 4G-licenties ligt al een tijdje achter ons maar dit jaar komen er nog meer blokken vrij. Dat heeft minister van telecommunicatie Johan Vande Lanotte vandaag gezegd bij de opening van het datacenter van Belgacom.

“De eerste stap voor de 800 MHz veiling is vandaag gezet” zei de minister. Dat moet nog via een overlegcomité in een koninklijk besluit worden gegoten. “Maar in principe is de veiling nog voor dit jaar.”

Het bewuste spectrum werd in het verleden vooral gebruikt voor televisie, maar krijgt nu een tweede leven om mobiele netwerken te ondersteunen. Het stijgend aantal mobiele gebruikers en het stijgende volume aan data dat deze gebruikers consumeren doet immers vermoeden dat de beschikbare ruimte van vandaag binnen enkele jaren vol zal zitten.

“We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar dit (de veiling, nvdr) zet ons al een stap in de goede richting.” Aldus de minister. Verder wou Vande Lanotte nog kwijt dat hij dit jaar de Digitale Agenda van Europa wil uitwerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business