Nieuws

Sony’s Xperia Z-tablet komt naar België

De stof- en waterdichte Android-tablet van Sony moet minstens 500 euro gaan kosten en is verkrijgbaar vanaf de lente.

Vandaag kondigde Sony op het Mobile World Congress in Barcelona aan dat de Xperia Tablet Z ook buiten Japan verkrijgbaar zal zijn. In België zal hij vanaf de lente in de winkelrekken liggen voor een prijs vanaf 500 euro. Het gaat dan om de versie met enkel Wi-Fi en 16 GB aan opslagcapaciteit.

Voor de versie met 32 GB betaal je 50 euro meer. Interessant is ook de 4G/LTE variant die 630 euro moet opbrengen, maar die vreemd genoeg slechts komt met 16 GB. We konden niet bevestigd krijgen of deze tablet zal werken op het 4G-netwerk van Belgacom.

Minder dan 500 gram
Met deze tablet wil Sony zich duidelijk onderscheiden van de rest. Deze 10,1 inch grote Android-tablet met Full HD-resolutie en Snapdragon S4 Pro quadcore processor van Qualcomm staat immers te boek als de dunste en lichtste tablet van het moment. Hij meet slechts 6,9 millimeter en weegt 495 gram. Bijzonder is eveneens dat de Xperia Tablet Z stof- en waterbestendig is volgens de IP55- en IP57-normen. Deze tablet mee in bad nemen mag dus geen probleem zijn.

[related_article id=”161563″]

Android 4.2
De Xperia Tablet Z kom standaard met Android 4.1 maar Sony maakt zich sterk dat het snel na de lancering de update naar Android versie 4.2 klaar zal hebben. Dat zou een primeur zijn want voorlopig zijn enkel de Nexus-apparaten de enige die over deze versie van Android beschikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business