Nieuws

Google-oprichter: “Smartphone maakt ons watjes”

Sergey Brin vindt dat smartphones ons in watjes veranderen en vraagt zich af op het wel zo natuurlijk is om de hele tijd als een gebochelde naar een schermpje te staren.

Op de Technology, Entertainment, Design (TED) conferentie gisteren in Long Beach vertelde Sergey Brin over Google Glass. Deze augmented reality-bril moet de initiële visie van Google volgens Brin beter vertolken dan smartphones.

“Toen we Google vijftien jaar geleden oprichtten, had ik voor ogen dat informatie tot je zou komen op het moment dat je het nodig hebt. Je zou helemaal geen zoekterm nodig moeten hebben”, aldus de man die samen met Larry Page Google oprichtte.

[related_article id=”158901″]

Op dit moment is de situatie volgens Brin helaas zo dat we informatie krijgen door onszelf los te koppelen van andere mensen en naar onze smartphone te staren. “Is het de bedoeling dat we op die manier met andere mensen interacteren?”, vraagt de Google-oprichter zich af.

Verzwakte gebochelde

Hij vindt duidelijk van niet. Als een gebochelde rondlopen en neerkijken op een stuk glas en daar een beetje overheen wrijven vindt Brin niet oké. “Het is eigenlijk best vernederend. Is het wel de bedoeling dat we ons lichaam op deze manier inzetten?”

Wellicht wat apart om zoiets als Google-oprichter te zeggen over smartphones. Brin wil echter duidelijk naar de toekomst kijken en daarmee naar de volgende vormfactor. Dat is voor Google de bril in de vorm van Google Glass en eventuele andere ‘wearable computing’-apparaten.

Zenuwtrekje

Brin zei verder nog dat hij een tic heeft. “Het voortdurend tevoorschijn halen van een mobiele telefoon is een nerveuze gewoonte. Als ik zou roken, zou ik dat waarschijnlijk doen in plaats van spelen met mijn mobiel en dat zou er dan nog cooler uitzien.” Die gedachte heeft zijn ogen geopend voor hoeveel tijd van zijn leven hij spendeert aan het afgezonderd staren naar zijn e-mail.

Google Glass moet eind 2013 verkrijgbaar zijn, is de richtlijn. Ontwikkelaars konden de bril al aanschaffen voor 1.500 dollar. De consumentenversie moet in elk geval goedkoper worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business