Nieuws

Evernote reset wachtwoorden na aanval hackers

De populaire notitiedienst Evernote werd het slachtoffer van hackers en heeft uit voorzorg alle wachtwoorden van haar gebruikers gereset.

Grote technologiebedrijven die aangevallen worden door hackers, het lijkt de laatste tijd schering en inslag. Eerder deze maand lieten Facebook en Apple nog weten gehackt te zijn, en nu werd ook Evernote slachtoffer.

De notitiedienst was er snel bij om de aanval vast te stellen en de hackers zouden niet aan de notities of betaalinformatie van gebruikers zijn geraakt. Maar volgens Evernote kregen de aanvallers wel toegang tot gebruikersnamen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden.

[related_article id=”161920″]

Hoewel Evernote vertrouwen heeft in de stevige versleuteling van de wachtwoorden, heeft de notitiedienst haar voorzorgen genomen en alle wachtwoorden gereset. Wanneer je bij de dienst probeert in te loggen zal je gevraagd worden een nieuw wachtwoord in te stellen.

Evernote raadt haar gebruikers ook nog aan om sterke, unieke wachtwoorden te kiezen en nooit op e-mails die verzoeken om je wachtwoord te resetten in te gaan, maar hiervoor onmiddellijk naar de website te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business