Nieuws

Twitter schrapt mobiele versies Tweetdeck

Twitter schrapt alle mobiele versies van TweetDeck en richt zich exclusief op zijn webversies.

Op de TweetDeck-blog leggen de ontwikkelaars uit dat zijn ‘oude’ apps draaiden op een verouderde versie van Twitters programmeeromgeving (API 1.0), die Twitter vanaf deze maand met pensioen stuurt.

Het gaat daarbij om de versies van TweetDeck voor Android, iOS en de desktopapp die draait op Adobe AIR. De ontwikkelaars denken dat de meeste intensieve gebruikers van de microblog meer hebben aan zijn online versies en Chrome-extensie.

[related_article id=”161563″]

Rommelig afscheid
TweetDeck zal de mobiele apps in mei uit de relevante appwinkels verwijderen, maar gebruikers van deze versies kunnen storingen in de tussenliggende maanden verwachten door het intrekken van de steun voor API 1.0

“In de laatste jaren hebben we een doorlopende trend gezien van mensen die TweetDeck op hun computer en Twitter op hun mobiele toestellen gebruikten. Die trend loopt gelijk met een verhoogde investering in Twitter voor iPhone en Twitter voor Android”, zegt het bedrijf op zijn blog.

En voegt daar aan toe: “Na dit gezegd te hebben: we weten dat dit van toepassing is voor de meeste gebruikers, maar niet allemaal. En voor iedereen die ongemak ondervindt van deze verschuiving, bieden we onze welgemeende excuses aan.”

Facebook buiten de deur gezet
Twitter houdt nog wel de toegewijde versies voor pc en Mac aan, maar de ontwikkeling van TweetDeck mikt voornamelijk op zijn browserversie en Chrome-app.

Tussen neus en lippen door laat de ontwikkelaar ook weten dat het Facebook-ondersteuning voor TweetDeck zal laten vallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business