Nieuws

ZTE bouwt smartphones met mobiele superchips Intel

Chinese telefoonbouwer ZTE meldt zich aan om smartphones te bouwen op Intels nieuwe platform Cloverfield+, dat het aankondigde tijdens techbeurs Mobile World Congress.

In een aankondiging maakt het Chinese bedrijf bekend dat het een ‘strategische samenwerking’ aangaat met Intel die moet leiden tot toestellen met Intels nieuwe Atom Z2580-chip. Dit is een mobiele dualcoreprocessor in de Cloverfield+ serie, die Intel voor het eerst liet zien op Mobile World Congress in Barcelona, eind vorige maand.

Intels Atom Z2580 heeft betere papieren dan de laatste Qualcomm Snapdragon-processoren, maar de chip is nog verre van af en het is dus maar afwachten wanneer we daadwerkelijk toestellen zien verschijnen met Cloverfield+.

[related_article id=”161563″]

Het is niet de eerste keer dat Intel en ZTE samenwerken aan de productie van smartphones. Op IFA 2012 in Berlijn toonde het tijdens Intels persevenement al de ZTE Grand X IN, een Android 4.0-smartphone met een Intel-hart. Maar dat toestel maakte destijds weinig indruk en is volgens ZTE ‘een van de best verkopende telefoons in Oostenrijk.’


In België is ZTE vooral bekend van zijn betaalbare Android-smartphones, die geregeld in de aanbieding zijn bij supermarktketen Aldi. En hoewel het de vijfde positie bezet op IDC’s ranglijst van grootste smartphonemakers is het Chinese bedrijf nauwelijks een grote vis te noemen.

Als Intel wil dat het daadwerkelijk voet aan de grond krijgt op de smartphonemarkt, zal het op zoek moeten gaan naar grotere vissen dan Lenovo, Motorola of ZTE, de fabrikanten die al eerder telefoons met een Intel-hart produceerden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business