Nieuws

Android 4.0-toestellen nemen de overhand

Googles laatste distributiecijfers van Android laten zien dat Jelly Bean en Ice Cream Sandwich eindelijk oudere versies naar de achtergrond beginnen te dringen.

De zoekmachine publiceert maandelijks de verdeling van verkochte toestellen die zich aanmelden bij zijn Google Play-appwinkel voor het downloaden van apps en spelletjes. In het laatste overzicht wordt duidelijk dat Android 4.1 (Jelly Bean) in opmars is.

Van alle Android-versies is het de enige die stijgt in de ranglijst (iets minder dan 3 procentpunt in een maand tijd) en uitkomt op een marktaandeel van 14,9 procent. Android 4.2, een lichte upgrade van Jelly Bean, is nu aanwezig op 1,6 procent van alle toestellen.


Omdat voorganger Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) nu op 29 procent van alle Android-toestellen staat, zijn de nieuwste versies van het Google-besturingssysteem gezamenlijk voor het eerst net iets groter dan Android 2.3 (Gingerbread), 45,2 procent tegenover 44,2 procent.

[related_article id=”158901″]

Fragmentatie blijft
De opmars van Jelly Bean neemt niet weg dat Android nog altijd een enorm versplinterd platform is, zeker vergeleken met Apples iOS en ook Windows Phone. Niet alleen draaien Android-toestellen een allegaartje van verschillende versies, maar ook de ruime verscheidenheid aan schermformaten levert ontwikkelaars de nodige kopzorgen op.


Google lanceerde daarom onlangs een nieuwe tool die apps beter moet doen draaien op oudere Android-versies. De collega’s van Androidworld.nl leggen uit wat het nut is van Google Play Services, dat moet helpen bij het integreren van Google-diensten in apps die draaien op oudere versies van Android.

Deze zomer wordt het portfolio van Android-versies weer een tikkeltje groter, wanneer Google Android 5.0 Key Lime Pie presenteert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business