Nieuws

Facebook onthult nieuwe thuis op Android

Facebook zal vandaag tijdens een persconferentie haar 'nieuwe thuis op Android' voorstellen. Wordt de Facebook-smartphone realiteit?


De HTC ChaCha was de eerste zogenaamde "Facebook Phone"

Vanavond om 19:00 uur onze tijd zal Facebook, tijdens een persconferentie in het Amerikaanse hoofdkwartier, haar ‘nieuwe thuis op Android’ voorstellen. Komt het sociale netwerk dan toch met een eigen Facebook-smartphone op de proppen?

Niet helemaal. Facebook zal hoogstwaarschijnlijk niet met eigen hardware komen aanzetten, maar wel met een eigen thuisscherm, Facebook Home, dat in Android wordt geïntegreerd. HTC zou het thuisscherm als eerste in een nieuw toestel stoppen: de HTC First.

[related_article id=”161563″]

De HTC First zou beschikken over een 720p 4,3 inch scherm, een 1,5GHz dual-core Snapdragon processor, 1GB RAM en 16GB intern geheugen. De smartphone zou voorzien zijn van een 5 megapixelcamera aan de achterkant en een 1,6 megapixelcamera aan de voorkant.

De First zou draaien op Android Jelly Bean 4.1.2, dat wordt verrijkt met het thuisscherm Facebook Home. Dat moet functionaliteiten van Facebook, zoals je vriendenlijst of de Messenger-app centraal op het toestel plaatsen, in plaats van weggestopt in een applicatie.

In hoeverre Facebook de Androidervaring precies zal transformeren is nog niet helemaal duidelijk, maar de website 9to5Google beweert echte screenshots te hebben van Facebook Home in actie.

Als de geruchten over Facebook Home kloppen, is het erg waarschijnlijk dat de HTC First nog maar een begin is en Facebook hoopt om het thuisscherm op zo veel mogelijk smartphones te krijgen, ook van andere merken. Vanavond weten we vast en zeker meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business