Nieuws

Facebook voegt icoontjes en links toe aan je status

Het populairste sociale netwerk lanceert een nieuwe functie die een icoontje en link aan je status toevoegt wanneer je een film of tv-serie bekijkt of een boek leest.

Vanaf vandaag lanceert Facebook in de Verenigde Staten een nieuwe functie voor statusupdates. Elke tv-serie, film of boek die een gebruiker in zijn status vermeldt, krijgt een icoontje en link naar de desbetreffende Facebook-pagina.

“Als je bijvoorbeeld met je vrienden wilt delen dat je naar Jurassic Park kijkt, zal je update een filmicoontje krijgen en een link naar de filmpagina”, meldt Facebook op haar blog. “Daarnaast zal Jurassic Park ook toegevoegd worden aan de Film-rubriek op je tijdlijn.”

[related_article id=”158578″]

Tv-shows, films en boeken die je hebt aangehaald in een statusupdate zullen met andere woorden altijd zichtbaar blijven op je tijdlijn. Wie dit niet wilt, kan de functie eenvoudig uitschakelen via de privacy-instellingen.

Het is niet helemaal duidelijk waarom Facebook deze functionaliteit toevoegt, maar het heeft wellicht wat te maken met de vernieuwde News Feed. Facebook kondigde vorige maand nog aan dat ze de vormgeving van haar feed aan het aanpassen was.

Facebook rolt de gloednieuwe functie in de eerstvolgende weken uit in de Verenigde Staten. Onze collega’s van CNet in de Verenigde Staten hebben bij Facebook gepolst naar meer informatie maar kregen nog geen reactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business