Nieuws

Cook houdt deur open voor grotere iPhone

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers laat Apple-topman zich laatdunkend uit over smartphones met grote schermen. Maar hij sluit niet uit dat ook de iPhone een maatje groter wordt.

Na de presentatie van de nieuwste financiële cijfers ging Tim Cook tijdens een gesprek met investeerders in op de vraag of een groter scherm een goed idee zou zijn voor de iPhone.

“Mijn insteek blijft dat de iPhone 5 zonder twijfel de beste display in de industrie heeft”, zei Cook. “Onze concurrenten hebben concessies gedaan om een grotere display te kunnen verschepen. Wij zullen geen grotere iPhone verschepen zolang die concessies nodig zijn.”


Volgens de Apple-topman behelsen die concessies schermresolutie, kleurkwaliteit, witbalans, weerspigeling en compatibiliteit van mobiele apps met grotere schermen. Cook zegt dat andere smartphones deze zaken niet goed hebben uitgewerkt, maar zinspeelde er ook op dat Apple zal overstappen naar een grotere iPhone zodra het een oplossing heeft gevonden voor eerder genoemde problemen.

[related_article id=”158256″]

Meerdere schermformaten
Brian White, een analist van het bedrijf Topeka, lijkt er in te geloven dat Apple bij de presentatie van de iPhone 6 liefst drie verschillende schermformaten zal presenteren. Er doen al langer geruchten de ronde dat het bedrijf werkt aan een ‘budget-iPhone’ en er is een kleine kans dat de onderneming uit Cupertino zich zal wagen aan verschillende formaten.

Of dat ook zo is, ontdekken we in juli, wanneer Apple de nieuwste telg van de iPhone-familie aan de wereld zal presenteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business